Չրերով և ընկույզով համեղագույն բուլկիներ` շերտավոր խմորով

Այսօր Positive-ը առաջարկում է պատրաստել շերտավոր խմորով, չրերով և ընկույզով այս անկրկնելի համեղ ու գեղեցիկ բուլկիները։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Ալյուր – մոտ 700 գրամ
  • Կաթ (գոլ) – 300 մլ
  • Չոր խմորիչ – 5 գրամ
  • Սպիտակուց – 2 հատ
  • Աղ – 1 թ․գ․
  • Շաքարավազ – 100 գրամ
  • Բուսայուղ – 70 գրամ
  • Կարագ՝ յուղելու համար
  • Ջրեղեն, ընկույզ և վանիլին՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Գոլ կաթի մեջ ավելացնել խմորիչը, բուսայուղն ու շաքարավազը։ Խառնել։

2. Ավելացնել սպիտակուցը, վանիլային շաքարը, աղը, խառնել և մաս-մաս ավելացնել մաղած ալյուրը։

3. Նուրբ խմոր հունցել։ Ծածկել կափարիչով և երկու ժամով դնել տաք տեղ։

4. Այնուհետև դնել խմորը աշխատանքային սեղանին, բաժանել 8 մասի, կլորակներ ձևավորել, ծածկել թաղանթով և թողնել մոտ մեկ ժամ։

5. Ամեն մի գնդիկը բարակ լոշիկի նման բացեք, հալեցրած կարագ քսեք և լցրեք չրերը, կտրտած ընկույզն ու ցուկատները։

6. Խողովակաձև փաթաթում ենք, հետո մեջտեղից կտրում, ոչ մինչև վերջ և խխունջի նման շրջում։

7. Շարում ենք յուղաթղի վրա, թողնում ենք ևս 20 րոպե, վրայից հարած և կաթի հետ խառնած դեղնուց ենք քսում և թխում ենք 180 աստիճանի տակ 25 րոպե։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Positive

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին